0:00 / 0:00

Over ons Contact
  • Flexitarism

  • Vegetarisch

  • € 2,5 tot € 3,5 per persoon

  • 10 personen


Ingrediënten
  • 10 el Greco Feta AOP Mini Blokjes
  • 3 butternut (+/- 1,2kg)
  • handvol rucola
  • Voor de vulling
  • 400 g rauwe orzo-rijst
  • 3 el veenbessen
  • 6 el geroosterde noten- en pittenmix (amandelschilfers, pompoenpit en zonnebloempit)
  • 3 el koriander
  • 3 tl raz-el-hanout
  • 3 el honing
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout
  • zeste van 1.5 citroen
  • Allergenen*: melk, noten

Bereidingswijze

Boordevol zonnige en zuiderse ingrediënten

Pompoenen hoeven heus niet alleen dienst te doen tijdens donkere Halloween-dagen. Deze gevulde pompoenen nemen je net mee naar bijzonder zonnige dagen, want ze zitten boordevol zuiderse ingrediënten als feta, rucola en orzo-rijst.

  • Gaar de volledige butternut in een voorverwarmde oven op 160° gedurende +/- 30 minuten. Controleer de garing door erin te prikken met een vork.
  • Snij vervolgens drie mooie schijven van 2 à 3 cm van de onderzijde.
  • Verwijder het pompoenmerg - inclusief de pitten. Versnijd het resterend deel van de pompoen in blokjes van 1 à 2 cm.

VOOR DE VULLING

  • Gaar de Orzo-rijst en laat ze afkoelen. Meng vervolgens al de ingrediënten voor de vulling door elkaar. Vul deze verder aan met de blokjes pompoen.
  • Vul de uitgeholde pompoenschijven met de Griekse rijstsalade en bak 10 minuten af in een voorverwarmde oven op 160°.
  • Werk af met de rucola en enkele druppels olijfolie. Kali orexi!

TIP: Take it away now! Je kan dit gerecht zowel warm als koud serveren: handig om het ookeens mee te nemen dus.



Andere recepten

Privacy policy Algemene voorwaarden
copyright ® Bistrology

Aanmelden

Meld je aan met jouw Bistrology accountgegevens.

Wachtwoord vergeten?

Bistrology gebruikt cookies om onze websites en apps beter te laten werken en jouw surfervaring te optimaliseren. Meer info vind je in onze privacy policy. Door verder te surfen aanvaard je dat wij cookies gebruiken.

X