0:00 / 0:00

Over ons Contact
  • Flexitarism

  • Deegwaren

  • € 2,5 tot € 3,5 per persoon

  • 10 personen


Ingrediënten
  • 1 kg Greco Feta AOP
  • 1 kg parelcouscous
  • 2.5 zakje gegrilde zuiderse groentemix
  • 4.5 l water
  • 90 gr Honig Professional Kippenbouillon poeder
  • 90 gr Honig Professional Groentebouillon
  • Sirtaki-kruiden
  • La Spezia-kruiden
  • 20 blaadjes koriander
  • olijfolie
  • Allergenen*: melk, gluten, pinda, mosterd, selderij, granen, ei, bonen

Bereidingswijze

Geef je over aan zonnig smaakplezier
Yàssas! Vaar je mee naar een zonovergoten Grieks eiland?
Daar geniet je van dit overheerlijke gerecht, boordevol
zuiderse ingrediënten zoals feta en gegrilde groentjes.

  • Vul een diepe sauteerpan met water en voeg er bouillon bij. Breng dit alvast aan de kook.
  • Wanneer de inhoud van de pan begint te koken, halveer je de temperatuur en doe je er de parelcouscous erbij. Laat dit zo’n 15 à 20 minuten op een matig vuurtje pruttelen, totdat alles gaar is.
  • Schik ondertussen de gegrilde groentemix in een ovenschaal. Kruid ze met La Spezia-kruiden en voeg een goede scheut olijfolie toe. Dit gaat gedurende ongeveer 20 minuten de voorverwarmde oven in op 180°C.
  • Zodra de parelcouscous gaar is, schep je deze in een serveerschaal en meng je daaronder de zuiderse groentemix.
  • Verbrokkel de feta over het geheel, kruid af met de Sirtaki-kruiden, en voeg een goede scheut olijfolie en de blaadjes koriander toe.

TIP: Serveer als bijgerecht met toevoeging van een stuk vlees/vis of als volwaardige vegetarische maaltijd.



Andere recepten

Privacy policy Algemene voorwaarden
copyright ® Bistrology

Aanmelden

Meld je aan met jouw Bistrology accountgegevens.

Wachtwoord vergeten?

Bistrology gebruikt cookies om onze websites en apps beter te laten werken en jouw surfervaring te optimaliseren. Meer info vind je in onze privacy policy. Door verder te surfen aanvaard je dat wij cookies gebruiken.

X