0:00 / 0:00

Over ons Contact
  • Classics

  • Deegwaren

  • € 2,5 tot € 3,5 per persoon

  • 10 personen


Ingrediënten

Voor de lasagna:

  • 40 vellen Honig Professional Lasagne (natuur)
  • 20 Galbani Prosciutto Crudo Sneetjes
  • 400 g Galbani Grana Padano Schilfers
  • 20 Witloof met stoom bereid (uitgelekt)
  • 5 g zeste van limoen

Voor de saus:

  • 120 g Honig Professional Boter-eiersaus
  • 200 g Mascarpone Galbani
  • Sap van 1 citroen
  • 1 l kookvocht witloof, aangelengd met 20 g Honig Professional Groentebouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 100 g Apollo Dipper mediterranée
  • Allergenen: gluten, ei, melk, soja, selderij, mosterd.

Bereidingswijze

Is trots zijn op de eigen keuken iets typisch zuiders? Nee hoor:
wij zijn al even fier op onze klassiekers. Maar … wat als we beide nu
eens combineren? Dan krijg je bijvoorbeeld deze lekkere verrassing:
een lasagne met witloof!

  • Begin met de oven voor te verwarmen op 180°C.
  • Kook de lasagnevellen beetgaar in witloof-kookvocht, met de
    groentebouillon erbij. Haal ze door koud water.
  • Maak met het kookvocht de saus: kook op met de witte wijn
    en citroensap.
  • Werk af met de boter-eiersaus en breng op smaak met de
    dipper en de mascarpone.
  • Schik 2 lasagnevellen met daartussen een sneetje rauwe ham.
  • Schik het uitgelekte witloof en wat Grana Padano schilfers en
    rol alles op.
  • Schik alles in een ovenschaal, strooi de rest van de parmezaanschilfers
    erover.
  • Gaar 8 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Lepel de saus op het warme bord en schik daar telkens 2 witloof-pastarolletjes
    op.
  • Werk af met wat zeste van limoen én nog een snuifje van de dipper.


Andere recepten

Privacy policy Algemene voorwaarden
copyright ® Bistrology

Aanmelden

Meld je aan met jouw Bistrology accountgegevens.

Wachtwoord vergeten?

Bistrology gebruikt cookies om onze websites en apps beter te laten werken en jouw surfervaring te optimaliseren. Meer info vind je in onze privacy policy. Door verder te surfen aanvaard je dat wij cookies gebruiken.

X