0:00 / 0:00

Over ons Contact
Trends - Bistrology, Foodexpert - 2 augustus 2018
Massimo Bottura groeide op in Modena, Italië. Hij herinnert zich dat hij zich als kind verstopte voor zijn broers onder oma’s keukentafel. Daar verloor hij zijn hart aan de Italiaanse keuken, door het snoepen van oma’s pas gerolde rauwe tortellini.

Massimo Bottura: world's n°1 chef

MASSIMO BOTTURA

Trattoria del Campazo

Na zijn schooltijd opent Massimo zijn eerste restaurant: Trattoria del Campazzo. Wanneer Alain Ducasse bij hem komt eten, vraagt hij Massimo om bij hem aan de slag te gaan. Massimo verkoopt zijn restaurant en leert de chefs van Ducasse in Hotel de Paris authentieke pasta en tortellini maken. Na een jaar keert hij terug naar Italië, om samen met zijn New Yorkse vriendin (intussen zijn vrouw) zijn droom waar te maken.

Osteria Francescana

In 1995 openen ze samen Osteria Francescana. Hij brengt de keuken van La Mamma, de keuken die élke Italiaan het liefst eet. Hij doet dit op zijn eigen innovatieve manier, wat niet in goede aarde valt bij de inwoners van Modena. Na een aantal jaar blijven de gasten uit, en wil Bottura de handdoek in de ring gooien.

Het tij keert echter wanneer een belangrijke food-journalist per ongeluk in het restaurant terechtkomt. Hij schrijft een lovend artikel in Espresso Guide - de redding van Osteria Francescana. Datzelfde jaar ontvangt Bottura de prijs voor Beste Restaurant en Beste Jonge Chef in Italie (Espresso Guide), alsook zijn eerste Michelin-ster.

“If you live an incredible moment of happiness, that happiness is much much more deep and big if you share it with others.”

De reddende engel van Modena

Maar het is in 2012 dat Massimo Bottura zijn stad pas écht trots kan maken. Hij ontvangt niet alleen zijn derde ster, maar redt Modena meteen ook van de economische ondergang.

Door een zware aardbeving raken 360.000 gerijpte Parmezaan-wielen beschadigd. Als deze niet snel verkocht worden, dan gaan niet alleen de kleine kaashandelaars failliet, maar ook de grote productiehuizen van Modena. Met alle financiële gevolgen vandien.

Daarom ontwikkelt Bottura een nieuw recept: risotto cacio e pepe. Zijn antwoord op de klassieker, maar deze keer met Parmezaan. Het recept wordt verspreid over de hele wereld en alle wielen raken verkocht, met dank aan Massimo.

Photo credits: www.easyjet.com; www.alifewortheating.com

Lees ook deze verhalen

Privacy policy Algemene voorwaarden
copyright ® Bistrology

Aanmelden

Meld je aan met jouw Bistrology accountgegevens.

Wachtwoord vergeten?

Bistrology gebruikt cookies om onze websites en apps beter te laten werken en jouw surfervaring te optimaliseren. Meer info vind je in onze privacy policy. Door verder te surfen aanvaard je dat wij cookies gebruiken.

X