0:00 / 0:00

Over ons Contact
Nieuws - Bistrology, Foodexpert - 28 augustus 2018
Onze wereld word meer en meer kwetsbaar. Gelukkig gaan we ook stelselmatig bewuster met deze wereld om.

No food to waste

No food to waste

Onze wereld word meer en meer kwetsbaar. Gelukkig gaan we ook stelselmatig bewuster met deze wereld om. Denk maar aan de uit-de-voegen-gebarsten voedselverspilling. Eindelijk zetten jonge start ups hun schouders onder deze problematiek en begint de retail niet alleen de noodzaak maar ook de opportuniteit hierin waar te nemen.

Ook wij, als horeca uitbaters beseffen het belang van voedselverspilling. En van hoe wij dit omwille van ethische redenen, maar vooral ook financiële redenen niet kunnen – of beter mogen – laten evolueren.

De excessieve foodwaste maakt ons product niet alleen duurder, we gooien daarbovenop tot zelfs de helft van deze dure producten in de vuilbak. Vandaar dat het belangrijk is om bij het bedenken van een nieuw gerecht of recept het volledige product te gebruiken. Is dit niet volledig haalbaar, komen wij jou graag helpen met oplossingen.

“1/3 van het geproduceerde voedsel wereldwijd beland in de vuilnisbak.”

Hoe dan?

Je kan bijvoorbeeld de afsnijdingen van je groenten en fruit bewaren. Pers de restanten liever door de sapcentrifuge. Dit vormt de ideale basis voor een vinaigrette van een lekkere dag-salade.

Je kan het ook gebruiken als begeleidend drankje bij een nieuw gerecht, of in combinatie met een ander drankje als aperitiefcocktail. Laat je creativiteit de vrije loop!

Lees ook deze verhalen

Privacy policy Algemene voorwaarden
copyright ® Bistrology

Aanmelden

Meld je aan met jouw Bistrology accountgegevens.

Wachtwoord vergeten?

Bistrology gebruikt cookies om onze websites en apps beter te laten werken en jouw surfervaring te optimaliseren. Meer info vind je in onze privacy policy. Door verder te surfen aanvaard je dat wij cookies gebruiken.

X