0:00 / 0:00

Over ons Contact
Nieuws - Bistrology, Foodexpert - 13 maart 2018
Dé hotspot en hutsepot van creatieve en culinaire ondernemers en stadslandbouwers ... PAKT is een pareltje dat je graag komt ontdekken!

PAKT dat we meer aandacht moeten hebben
voor groen en creativiteit!

MEER GROEN EN CREATIVITEIT, OOK IN ’T STAD

Gelegen in Berchem tussen de trendy Brouwerij De Koninck en ’t alom gekende Groen Kwartier (Sergio Herman en The Jane), vind je PAKT. Deze site van voormalige industriële pakhuizen is nu een broeihaard van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten.

In deze 7.000 m² grote stadsparel zetelen menig bruisende en creatieve bedrijven die stuk voor stuk innovators zijn in hun vak. Tegelijk staat PAKT ook open als unieke locatie voor evenementen. Daarbij staat beleven, ontmoeten, werken en genieten centraal. PAKT dat je volgende belevenis onvergetelijk zal zijn, dankzij de gerenoveerde en authentieke pakhuizen, het gezellige binnenplein en de unieke, groene daktuin.

Jawel. ’t DAK van PAKT is een ambitieus stadslandbouwproject dat zo’n 1.600 m² beslaat met 200 m² aan serres. Daarmee is ’t DAK de grootste daktuin van Antwerpen. Boeren Karel ‘Sjarel’ Hectors, Bram Stessel en Adje van Oekelen mobiliseren de ondernemingen en buurtbewoners om deel te nemen aan dit bijzondere project.

Je vraagt je wellicht af hoe oude pakhuizen het gewicht van volle grond én wateropvang kunnen dragen? Wel, dat kan niet. Daarom zijn de boeren van PAKT op zoek gegaan naar een alternatieve oplossing. Zo hebben zij een eeuwenoud teeltsysteem uit de tijd van de Azteken letterlijk nieuw leven ingeblazen. Kweken op strobalen; omdat oude technieken niet alleen duurzaam maar ook trendy kunnen zijn.

In de stadstuinen van 't DAK worden behalve groenten, ook unieke fruitbomen van vergeten rassen gekweekt én er scharrelen kippen rond! Bovendien vind je er sinds kort ook drie bijenkasten van de Imkerij ‘De Groene Weg’.

“PAKT dat dit een pareltje is
dat je graag komt ontdekken!”

PAKT dat je PAKT wil komen ontdekken?

Ben je zelf nieuwsgierig naar deze manier van telen? Of wil je een keertje ’t DAK ontdekken? Dat kan! PAKT biedt workshops en lezingen aan. Buurtbewoners kunnen ook een daktuin huren en zo officieel PAKT-lid worden, voor 50 € per maand. PAKT hier een korte weg naar meer info!

Lees ook deze verhalen

Privacy policy Algemene voorwaarden
copyright ® Bistrology

Aanmelden

Meld je aan met jouw Bistrology accountgegevens.

Wachtwoord vergeten?

Bistrology gebruikt cookies om onze websites en apps beter te laten werken en jouw surfervaring te optimaliseren. Meer info vind je in onze privacy policy. Door verder te surfen aanvaard je dat wij cookies gebruiken.

X