0:00 / 0:00

Over ons Contact
Trends - Bistrology, Foodexpert - 10 augustus 2018
Als het over Spanje gaat, zijn de blikken doorgaans gericht op het zuiden. Fijnproevers weten echter dat in het noorden van het land culinaire schatten te vinden zijn. Welkom in San Sebastián, een echte sterrenstad!

Pure passie voor pintxos

Het culinaire Baskenland

Iedereen heeft wel een plekje dat de beste herinneringen naar boven brengt. Bij de meeste chefs is dit food-gerelateerd. Het hoeft niet te verwonderen dat veel van hen meteen denken aan San Sebastián. Niets doet vermoeden dat deze stad in het noorden van Spanje de meeste Michelin-sterren per vierkante meter heeft. En toch is het zo.

Azark

Het meest spraakmakende van alle sterrenrestaurants in San Sebastián is Arzak, een familierestaurant dat al 4 generaties bestaat. Vandaag staan Juan Mari Arzak en dochter Elena er aan het roer. Zij serveren de klassieke Baskische keuken. Het is een restaurant van eten, weten én experimenteren.

“San Sebastián heeft de meeste Michelinsterren per vierkante meter ter wereld.”

Koken in luxe

Ook de Britse zakenman John Warren verloor zijn hart in San Sebastián en besloot zelfs om er te gaan wonen. Geïnspireerd door al die culinaire excellentie besloot hij pintxos² en txakoli³ tours te organiseren: culinaire trips langs de beste en meest authentieke tapasbars in de stad.

Warren opende niet lang daarna Mimo San Sebastián, een luxueuze koksschool waar je ook eenmalig kunt deelnemen aan een workshop. Je gaat onder andere onder begeleiding van de chef inkopen doen op de lokale marktjes.

² Letterlijk vertaald 'stekels'. Pintxos bestaan in eindeloos veel varianten. Deze 'Baskische tapas' worden geserveerd op kleine stukjes brood, belegd met verschillende ingrediënten en samengehouden door een cocktailprikker.

³ Een lokale wijn met een laag alcoholpercentage, die vaak een beetje zurig is. Txakoli bestaat ook als parelende variant.

Lees ook deze verhalen

Privacy policy Algemene voorwaarden
copyright ® Bistrology

Aanmelden

Meld je aan met jouw Bistrology accountgegevens.

Wachtwoord vergeten?

Bistrology gebruikt cookies om onze websites en apps beter te laten werken en jouw surfervaring te optimaliseren. Meer info vind je in onze privacy policy. Door verder te surfen aanvaard je dat wij cookies gebruiken.

X