0:00 / 0:00

Over ons Contact
Nieuws - Bistrology, Foodexpert - 3 augustus 2018
Ontdek het recept waarmee Massimo Bottura de economie van Modena redde, nadat een zware aardbeving 360.000 Parmezaan-kaaswielen beschadigde.

Recept - Cacio e pepe

Ingrediënten

Parmezaan-bouillon

  • 1kg geraspte Parmezaan (gebruik een gerijpte kaas)
  • 2L mineraalwater


Risotto

  • Parmezaan-bouillon
  • 300gr risotto-rijst (Vialone Nano-rijst)
  • Extra virgin olijfolie
  • 50gr zwarte-peper-olie
“Risotto Cacio e Pepe is a traditional classic, served at Massimo Bottura's Restaurant in Modena.”

Bereiding

Parmezaan-bouillon

  • Doe het water en de Parmezaan in een kookpot. Breng het langzaam naar 80°. Het is belangrijk dat het geheel niet warmer wordt dan 90°.
  • Wanneer de kaas slierten begint te maken, haal de je pot van het vuur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zet de pan opnieuw op het vuur en breng nogmaals tot 80°. Laat het geheel vervolgens afkoelen, dek het af en zet 8u in de ijskast.
  • Er hebben zich nu 3 lagen gevormd die je moet scheiden:

1. De crèmige Parmezaan bovenaan moet je bijhouden.

2. De melkachtige Parmezaan in het midden moet je zeven en bijhouden.

3. De zetmelen onderaan mag je wegdoen.

Risotto

  • Zet de bouillon op het vuur en houd warm.
  • Bak de rijst lichtjes aan in een andere pan met wat olijfolie.
  • Roer een klein kopje bouillon onder de rijst, zoals bij een klassieke risotto. Wanneer je ¾ van je bouillon hebt verwerkt, voeg je langzaam de Parmezaan-crème en de zwarte-peper-olie toe.
  • Laat nog 1 minuut in de pan en blijf roeren.
  • Lepel de risotto op een bord en maak vlak met een lepel. Werk af met geplette peperbolletjes om de pepersmaak te versterken.


Smakelijk!

Lees ook deze verhalen

Privacy policy Algemene voorwaarden
copyright ® Bistrology

Aanmelden

Meld je aan met jouw Bistrology accountgegevens.

Wachtwoord vergeten?

Bistrology gebruikt cookies om onze websites en apps beter te laten werken en jouw surfervaring te optimaliseren. Meer info vind je in onze privacy policy. Door verder te surfen aanvaard je dat wij cookies gebruiken.

X