0:00 / 0:00

Over ons Contact
Nieuws - Bistrology, Foodexpert - 13 maart 2018
Het aanbieden van beleving is vandaag essentieel voor elke eetzaak. Maar
sommige restaurants maken het wel heel bont. Ze willen de hoogste, diepste
of koudste ter wereld zijn. Voer voor bucketlists dus. Duik hier in de wondere
wereld van spectaculaire restaurants!

Al reizend doe je steeds nieuwe inspiratie op.
Ken je deze bucketlist met 's werelds meest indrukwekkende restaurants al?

De spectaculairste restaurants ter wereld

Geef toe: je maaltijd smaakt zoveel beter wanneer je kan genieten van een bijzonder uitzicht. Sommige restaurants gaan daar wel heel ver in. Wat we daarmee bedoelen, ontdek je hieronder op onze bucketlist met de meest indrukwekkende restaurants ter wereld. Wie weet reis jij wel met ons mee na het zien van deze plekken. Want al reizend doe je als horecaondernemer altijd wel inspiratie op. Zet de volgende bestemmingen dus zeker op je must-experience-lijstje!

“Dineren onder water, in een ijskasteel of in een boomhut: sommige restaurants gaan heel ver in
het bieden van bijzondere ervaringen.”

1. Ithaa Undersea Restaurant

Rangali island, Malediven

Deze keer geen restaurant op of aan het water, maar onder water! In het Ithaa Undersea Restaurant proef je de hedendaagse Europese keuken op zo’n 5 meter onder zeeniveau. De volledig glazen constructie van dit ‘mooiste restaurant van de wereld’ bezorgt zijn gasten een onvergetelijke belevenis.

2. Snow Castle Restaurant

Kemi, Finland

In koude Finse temperaturen smaakt niets beter dan een (hartver)warm(end)e drank of maaltijd. In het Snow Castle Restaurant worden die geserveerd aan heuse ijstafels. De huisgemaakte verse sappen worden zelfs gepresenteerd in handgemaakte ijsbekers! Leun achterover en geniet van de ijzige pracht en praal van het decor, geïnspireerd op een heus middeleeuws kasteel.

3. The Redwood Treehouse

Warkworth, Nieuw-Zeeland

Wandel mee over een pad tussen de boomtoppen en treed binnen in de prachtige Redwood Treehouse. Deze knappe boomhut van sparren- en populierenhout werd gebouwd op 40 meter hoogte en lijkt een beetje op een cocon of een schelp. De constructie kreeg verschillende erkenningen voor zijn innovatieve en duurzame design. Zin in een bezoekje? Zet dan even je hoogtevrees opzij en geniet van dit culinaire hoogtepunt.

4. Opaque

Santa Monica, California, USA

Zie je het al voor je? Je stapt binnen in een pikdonker restaurant, waar je wordt geholpen door slechtziende en blinde obers die speciaal werden opgeleid om maaltijden op te dienen. Dat is exact wat gebeurt bij Opaque. Door je zicht even uit te schakelen, worden al je andere zintuigen extra geprikkeld. Luister naar het subtiele geluid van wijn die wordt ingeschonken. Snuif de geur op van gegrilde vis. En proef zoals nooit tevoren.

5. Dinner In The Sky

Antwerpen, Brussel & meer

Dineren dicht bij de sterren. Letterlijk. Aan de vliegende tafels van Dinner In The Sky hou je best je jas aan, want je wordt letterlijk tot op een hoogte van 50 meter gebracht om te genieten van een heerlijke maaltijd, bereid door de beste chefs van België. Zo zie je maar: je hoeft niet altijd ver te gaan om inspiratie op te doen. Maar uiteraard kan je ook in verre landen genieten van zo’n vliegend diner!

Lees ook deze verhalen

Privacy policy Algemene voorwaarden
copyright ® Bistrology

Aanmelden

Meld je aan met jouw Bistrology accountgegevens.

Wachtwoord vergeten?

Bistrology gebruikt cookies om onze websites en apps beter te laten werken en jouw surfervaring te optimaliseren. Meer info vind je in onze privacy policy. Door verder te surfen aanvaard je dat wij cookies gebruiken.

X