0:00 / 0:00

Over ons Contact
Nieuws - Bistrology, Foodexpert - 28 augustus 2018
Google biedt zijn werknemers wereldwijd tot 160.000 maaltijden per dag GRATIS aan.
Waarom? Ontdek het hier!

When in doubt: Google!

When in doubt; Google!

Het hoofdkwartier van Google - Mountain View, California – telt zo’n 20.000 werknemers. Zij mogen, net zoals alle Google-werknemers wereldwijd, allemaal elke dag gratis ontbijten, lunchen en dineren. Dit is voor hen een manier om toptalent niet alleen aan te trekken maar ook om hen te behouden.

‘Dit kan toch niet rendabel zijn?’, denk je. Uiteraard heeft één van de grootste bedrijven ter wereld hier eerst de nodige berekeningen voor gemaakt. Wat blijkt: in verhouding is het goedkoper om een werknemer tot 3 keer per dag een maaltijd aan te bieden ten opzichte van de tijd dat een werknemer verliest om zelf een maaltijd te voorzien.

Google bedenkt met een team van 31 mensen, onder leiding van de Nederlandse Michiel Bakker gezonde gerechten. Ze gebruiken hiervoor lokale en eerlijke producten, waar zo weinig mogelijk voedselverspilling mee gepaard gaat. Daarnaast letten ze ook op de manier waarop de maaltijden aangeboden worden. Zo zal de gezondste keuze het makkelijkste bereikbaar zijn.

Ze trekken deze manier van aanbieden ook door in dranken en snacks. Dranken met 0% calorieën staan op ooghoogte, frisdranken staan dan weer onderaan achter een doorschijnend glazen deur. Gezonde snacks zoals nootjes zitten in doorzichtige bokalen, de mnm’s zitten dan weer in een donkere bokaal.

“Inspiring the world is easier with the right fuel.”

Leafy Green Machine

Dankzij Freight Farms kan Google 365 dagen per jaar zelf kruiden en gewassen telen, en dit overal ter wereld. Zij ontwikkelden verticale tuinen in een vrachtcontainer. Ze zijn een enorm succes dankzij interne klimaatcontrole en roos LED licht. Bovendien heb je geen aarde nodig dankzij het geïntegreerde irrigatiesysteem.

Google probeert hiermee zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

Lees ook deze verhalen

Privacy policy Algemene voorwaarden
copyright ® Bistrology

Aanmelden

Meld je aan met jouw Bistrology accountgegevens.

Wachtwoord vergeten?

Bistrology gebruikt cookies om onze websites en apps beter te laten werken en jouw surfervaring te optimaliseren. Meer info vind je in onze privacy policy. Door verder te surfen aanvaard je dat wij cookies gebruiken.

X